Stockholm Skolwebb – ett unikt gränssnitt

Det här är Stockholm skolwebb. Det var länge sedan någon skrev ett inlägg om hur galet det är att någon har lagt ner pengar på detta och att man inte kan stämma TietoEnator för att leverera något så odugligt. Jag känner att det är dags igen. Vi är ett litet gäng som har trevande har börjat titta på vad det finns för alternativ.

Detta är min förstasida. Efter detta sker allt i långsamma popupfönster. Under den session jag är inne förändrar sig inga av de indikerande siffrorna sig vad jag än gör och nästa gång jag kommer in vet jag därmed inte vad som är nya händelser och vad som bara inte har uppdaterats.

Här har jag klickat på någon av de två översta länkarna. De leder till samma popup. Här har det aldrig gått att få de röda markeringarna att bli gröna hur mycket jag än läser igenom mitt barns omdömen.

Och här är det ytterligare popupfönster som öppnas när jag ska titta på bedömningen av min 7-åring. Hon kommer inte ha SUÄ på många år, men eftersom jag inte får någon respons på att jag har lyckats signa går jag alltid igenom alla flikarna och hoppas på det bästa.

Här har jag gått tillbaka och öppnat ett av mina barns rum. Det här är den sida som tvingar mig gå in på skolwebben varje vecka för här och endast här länkas det till varje veckobrev. Lyckas jag inte komma in eller hitta hit vet jag inte vilken matsäck som ska med vilken dag i nästa vecka.Och här är någonting jag aldrig har sett förut, det ser ut som det jag önskar mig – en eventkalender för alla kom ihåg och läxor osv för båda barnen, men det här ska nog jag fylla i och inte pedagogen antar jag. Som om jag skulle använda den här istället för min Google kalender???

Ja så finns det ju ett tjugotal tabbar till som är helt oanvända. Varför blev det här så komplicerat? Vad är det för fel på webbsidor, feeds och google?

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i föräldrar, skola, verktyg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stockholm Skolwebb – ett unikt gränssnitt

  1. Ping: Karriärmorsan» Blogg-arkiv » World Usability Day Inspiration för tjejer i it-branschen

  2. Joakim skriver:

    Du skulle ju fylla på bloggen http://stockholmsskolwebb.wordpress.com med dina synpunkter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s