Jag vill drömma att jag är en sims

Igår kväll frågade min 9åring hur hon skulle göra för att drömma om det hon ville drömma om. Idag kom förklaringen – hon vill drömma att hon är en sims. Varför då undrade jag, de är ju som människor, eller vad är skillnaden? Jag vill verkligen veta hur det är att vara en sims, svarade hon.

En sims får allt i hela världen, det är bara att skriva in lösenordet så kan hon få hur mycket pengar att köpa precis vad som helst för. Simmen behöver inte lära känna någon utan möts bara och så är de vänner. Hos the sims är det aldrig kallt och det går att snabbspola natten så att det alltid är ljust. Man vet alltid hur en sims mår, det finns en mätsims moodare som visar om simmen man möter är hungrig eller ledsen och då går det att ge den mat eller sömn direkt så att den blir glad. En sims kan aldrig dö. Eller jo, om man aldrig ger den mat. Då kommer ett spöke och tar simmens själ och flyger iväg med den och så blir det en gravsten där den dog.

Har det hänt någon av dina sims?sims gravestone

Nej, men det hände Ella en gång.

Jag fick en liten glimt av min 9-årings önskedröm år 2010.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i barn, online är real life, verktyg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jag vill drömma att jag är en sims

  1. inselhai skriver:

    sitter här med ett leende… nu vill jag ju också testa hur det är att vara en sim. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s