nyckelord från Vinterminglet- identitet och ledarskap

Stort tack till Anna Hass (@glimra), Gunnar Lindberg (@arneby) och Ulrika Ingemarsdotter (@ingemarsdotter) för ett riktigt riktigt bra Vintermingel igår. Jag vaknade denna morgon av uuuuuanden från 3årige sonens glada lek och log stort – efter @sofiasvantessons presentation kommer uuuuuu alltid ha en ny positiv innebörd. Sofia (fr Ocean Observation) gjorde en helt lysande beskrivning av hur det är och vad hon har gjort för att få sitt företag att lyckas i Japan (där man uuuuar för att uttrycka uppskattning). Ett enormt engagemang, nyfikenhet, vilja att förstå och anpassa sig och mycket jobb kanske sammanfattningen kan vara. Fast jag tänker att vara envis och målinriktad kanske inte helt räcker till, utan att lite gränslöshet, att inte acceptera några begränsningar nog är en stor del av Sofias personlighet.

Johan Ronnestam (@ronnestam) beskrev tidigare på dagen globaliteten som en viktig del av framtiden och Sofias presentation gav ett bra perspektiv på att det inte alltid är så att en ren översättning kommer att ge goda resultat i alla olika länder med olika kulturer. Stora kulturer är ännu starka och det är vi väl glada över, annars hade vi inte fått ha så roligt som vi hade igår.

Det jag lyckades få med mig från gårdagen var det som gick som en röd tråd från framtidsfunderingar till journalistik 3.0 till Telias digitala strategier, gamification, Japan, e-handel, Twitterstatistik och strålande Johan Stael von Holstein (se honom på bambuser) var att alla på ett eller annat sätt landade i några få nyckelord – identitet, organisation, ledarskap, transparens och förtroende. Därför får den här posten ligga här på min pedagogiska blogg istället för på ”från 190 till 0 på en dag

Här är mina slides om gamification från gårdagen.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Detta inlägg publicerades i online är real life, uppfostran och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till nyckelord från Vinterminglet- identitet och ledarskap

  1. Pingback: Veckan som gick, vecka 7, 2011 « Same Same But Different

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s