Lögner för att våga säga sanningen

Mellan febertopparna igår öppnade jag ögonen och kikade lite på TVn. Lukas Moodysson intervjuades angående hans nya halvfiktiva, halvbiografiska roman och på den lilla stund jag kikade hann han säga något riktigt bra.

Man måste ljuga lite för att våga säga sanningen. Om man bara får säga sanningen blir man tyst.

Idag har jag inte så mycket hemligheter, ingenting som ligger och väntar på att få komma ut, men som tonåring var det helt fullt av svårigheter som hade väldigt svårt att ta sig fram till verkligheten. Och tänker jag ännu längre tillbaka så fanns det nog en och annan i lågstadiet och även på dagis som la fram en osanning här och där. Kände man sig ensam sa man såklart inte det, utan man hittade på att man hade en kompis istället. Ja allt det där var nog inte bara för att få uppmärksamhet som så ofta sägs, utan lika mycket för att om man bara fick prata sanning så hade man varit tyst.

Lukas Moodysson 5.30 in i Sverige! feb 2011

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i barn, dialog/kommunikation och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s