Att vara en del av Sagan om Despereaux

Jag läste just ut en förtjusande saga för 7-åriga Leia. Sagan om Despereaux, som gick ut på bio för ett par år sedan, har ett för mig annorlunda berättartempo. Den är inte som alla andra sagor. Det är många ord och långa meningar men orden är vackra och boken är full av romantik. Därvid föll Leia pladask efter en stund och har lyssnat andaktsfullt i ett par veckors tid. Berättarrösten talar allt som oftast till oss läsare och lyssnare och mot slutet av boken började Leia ogenerat att svara högt på berättarens frågor. Leia är ofta lite splittrad, osammanhängande och framför allt livrädd att göra fel, men här har hon haft hundraprocentigt fokus och det verkade falla sig naturligt att svara berättarrösten.

Det vore spännande att se läromedel skrivna på samma sätt… som engagerar lyssnaren till att i dialogform svara på frågor mot slutet… då när man känner att man ska och kan svara. När man har blivit en del av historien.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i dialog/kommunikation, pedagogik, verktyg och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s