Pedagogik i barnspel

Jag och treåringen spelade Allt och Lite till på svt.se igår och hittade i det det här roliga barnspelet med flera pedagogiska finesser som gör det så enkelt och lätt att förstå och lära sig.

Samla/öppna/klara alla
Det var tydligt hur lätt det är för barnet att förstå att svarta hål ska klickas på för att fyllas och hur det finns en stark drivkraft att fylla alla hålen med fåglar.

Man hittar och förstår när man behöver det
Efter lite klickande fram och tillbaka upptäckte vi plötsligt att det går att välja fågel till varje lucka genom att klicka flera gånger. När väl alla var fyllda och undrade vad vi skulle göra nu, såg vi för första gången (eftersom vi inte hade behövt den tidigare) den gröna spaken att dra i. En strålkastare går sedan steg för steg underifrån varvid de fåglar som sitter i ljuskägglan sjunger hemska toner – och sonen insåg att han snabbt ville gå in och ändra fåglarna till olika kombinationer och favoriter för olika resultat.

spel på svt

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i lärande, online är real life, pedagogik, verktyg och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s