Disneys pedagogiska färdigheter

Jag läste Alice i Underlandet för min 7åring för ett tag sedan, och försöker nu med Peter Pan, men jösses vad de är knepiga. De var säkert magiska en gång i tiden när barn fick ta utrymme för första gången på länge. När det vuxna livet var begränsat, hårt hållet och tråkigt framstod säkert barnens fantasivärld som nostalgisk och underbar, men böckerna är skrivna ur den vuxnes perspektiv och inte med insikt om hur barn förstår världen. Omöjliga! Karaktärerna pratar och pratar och storyn stannar ofta av helt i snåriga dialoger om ingenting. De ska kanske vara roliga, men mest känns de som dileriumnonsens, som snack från någon svamlig påtänd snubbe på tunnelbanan.

Disney har gjort ett fantastiskt jobb med att visualisera magin i de här sagorna, med ett fungerande format och en barnanpassad historia och dialog. Plötsligt framträder Disney som riktiga pedagoger.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i barn, dialog/kommunikation och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Disneys pedagogiska färdigheter

  1. Försök med ”Det susar i säven”, jag fick typ andnöd av de långa meningarna, förstod hälften och tyckte att det hände väääääldigt lite på de 150 första sidorna men Lisa tyckte det var toppen! Dte kanske är lättare att acceptera att man inte förstår allt när man är 7 år och är den som lyssnar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s