Gammalt Mario Party som familjespel

Vi drog fram den gamla Nintendo64an på landet och gick igenom en massa gamla spel som har legat gömda sedan typ 1996. Det var kul att se att många inte känns särskilt gamla. Det bästa är att vi har 4 kontroller så att hela familjen kan vara med och Mario Party (från 1999) funkar dessutom från tre år och uppåt – som ett brädspel där var och en får vänta på sin tur och emellanåt utföra utmaningar enskilt, ibland två mot två och ibland i samarbete alla fyra tillsammans. Man kan till och med välja om man vill stjäla någon annans pengar eller inte när man får möjligheten – barnen kan alltså komma överens om att strunta i den delen av spelet för att det känns för orättvist när man blir bestulen på allt man har samlat ihop.

Kul är att se att sjuåringen med sitt konstanta dåliga självförtroende får bevis på att hon inte är sämst när hon inte ligger sist på vinnarlistan och hur hon då tycker det är roligt att spela – medan allt annat i hela världen är tråkigt eftersom hon är sämst på allt… tycker hon :-(.

Så kom vi på att vi ju har Mario Party2 hemma i källaren, ska bli kul till hösten.

multiplayer

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s