Det är mest killar

Vår treåring antar varje dag rollen av olika superhjältar. Ena dagen är han Bowser, den andra Batman och den tredje Spindelmannen. Han började för ett halvår sedan att kontrollera med oss – han är väl kille va? Är han kille? och när Eric Saade sjöng sin Manboy på TV blev han eld och lågor över att det är en kille som sjunger mamma!

Jysst att ha så många coola förebilder av välja mellan…

För ett par veckor sedan fick han sex underbara X-men dockor – eller förlåt x-men figurer – för annars får jag inga träffar på google. Snabbt konstaterade han att ‘Det är mest killar mamma’. Ja visst är det det, och det är ju lika tydligt för honom att det helt klart är vanligare med killhjältar än tjejhjältar, till och med vanligare med killar, och det kan jag omöjligt förklara varför det är så.

Samma vecka frågade åttaåringen om det inte var så att fler tjejer än killar jobbar med att ta hand om barn. Ja, jo så är det nog, och det du Leia beror på en historia som är så urmodig och gammal att det är helt ofattbart varför det fortfarande är så. Jag har ingen förklaring att ge henne.

Här har jag tidigare funderat på hur Males are default, females are women

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i genus, uppfostran och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det är mest killar

  1. Ni leker ju med dockor, sa igår min man till våra grabbar. De där legodockorna och nu, när Zacke spelar dataspel, spelar han med dockor. Killarna höll inte riktigt med.

  2. malin stroman skriver:

    Nej och inte hade lilla Johanna figurer i dockvagnen hemma hos oss igår. Det heter ju till och med dockvagn, inte figurvagn – figurvagn måste vara något tillbehör till Starwars – hör man ju.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s