Sexism utanför sändning

Jag var med mina döttrar på Melodifestivalen i Globen i helgen. Det var fantastiskt roligt. melodifestivalenGloben var full av barn, deras föräldrar och massor av folk från landsbygden. Mina vanligtvis lite blyga tjejer tjoade och skrek och hejade och höll på att förgås av spänning när det stod mellan Danny och Loreen.

Mitt mammahuvud är efteråt lite lätt fundersam över den underliga roddare som någon minut innan spektaklet skulle sätta igång informerade denna 15000-mannapublik om kameror, stämningsförhöjning och annat som på sitt roddarsnack förklarade att

…och så sveper kamerorna över så här och då – ni tjejer som har djupa urringningar – det brukar killarna gilla – så det får ni ställa upp på.

Håll käften tänker jag och är förbryllad över hur han kan passera obemärkt med denna skitkommentar. Det är ju inte TV3 som står för eventet. Då hade jag inte gått hit med mina döttrar.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i dialog/kommunikation, genus, kategoriserande retorik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sexism utanför sändning

  1. Det är en sån där kommentar som man undrar om man verkligen hörde eller om det var något annat som sades. En kvinna på ett kvinnoevent förra veckan sa att vi tjejer är blyga och behöver hånglas upp lite för att våga – vad ska man säga?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s