Stray Souls Dollhouse bra historia och engelskaövning

Lily,10, och jag har spelat Stray Souls Dollhouse Story på iPad hela helgen. Vi letar båda två efter bra hidden objects spel och det här var bra. Det uppfyller vad beskrivningen säger med råge – mystiska spännande miljöer, engagerande story och kluriga gåtor och gömda prylar att leta efter och lösa. Själva historien är rätt läskig, fylld av elaka clowner, experiment på föräldralösa barn i en värld nedsmutsad av demoner. Sam försvinner spårlöst och hans fru följer spåren efter honom till en övergiven stad där hon bit för bit får förstå vem hennes man egentligen är och vad som har hänt honom. På slutet är vi lika uppslukade av mysteriet som när man läser en bra bok. Vi får till slut skynda oss för att lämna staden… men snart kommer en uppföljning ut på dockhushistorien.

Utmaningarna är även de anpassade för en tioåring och uppåt – det krävs rätt mycket logisk slutledning för att ta sig framåt, och slutligen har den här typen av spel en läraspekt för alla som inte har engelska som modersmål. Istället för att plugga glosor och översätta långa texter på beställning behöver tioåringen här läsa och översätta glosor och korta, men väl formulerade meningar med motivation för att förstå spelet. Jag tror att Lily tog sig igenom hela 4ans engelska på en helg.

Återigen gillar jag också betalmodellen – spela gratis hela första kapitlet, betala väl värda 48 kr för kommande 6 timmars speltid.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i barnappar och spel, lärande, pedagogik, utbildning, verktyg och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s