Äntligen dags för att-göra-semester

Semesterkrav kan se väldigt olika ut beroende på hur vardagen är. Så länge som jag pluggade jobbade jag gärna på loven så att jag kunde vara i Stockholm på kvällarna. Min kille jobbade mycket några av de sista åren jag hade kvar på universitetet. Då ville han helst ligga på en strand och läsa böcker på semestern medan jag fortfarande hellre ville träna och vara i någon storstad.

Sedan vi fick barn har vi i tio års tid helt fokuserat på att hitta en strandplätt som nås med barnvagn. Den ska ha skugga och sol och tillräckligt långgrunt för att det ska gå att leka i vattenbrynet. Allt har gått ut på att få så lång sitta-still-tid som möjligt. Vi har gjort picknick för att få en lång lässtund på stranden efter lunchen när det för tillfället minsta barnet äntligen sover i vagnen. Mycket litet övrigt har blivit gjort under dessa sov-och-sitt-semestrar.

Äntligen har vi med den yngstas fyra år förnyat våra semesterkrav! Nu har vi lyckats med semestern om vi får tre veckor alla tillsammans, med så få långa jobbsamtal som möjligt och tillräckligt bra väder för att kunna göra en hel del eftersatta göromål på sommarhuset, se en bra videobox några kvällar i rad och träffa så många vänner och familj som det någonsin går.

Vi har morfar och ett par systrar kvar på familjelistan (med stor förhoppning om att lyckas) och hur många vänner som helst kvar att träffa, men vi beställde just box 2 av White Collar. Den första var grymt bra.

Och jag har byggt ett utehus åt marsvinen, oljat trätrappor, satt upp fönsterskydd i lillstugan, klippt rätt mycket gräs, haft syrran med barn och farfar på besök, joggat ett par morgnar, spelat kort, virkat babyleksaker (till vänners bebisar!) och haft storstädning – precis det jag ville göra precis när jag ville det.

20120719-190240.jpg

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i barn. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s