Vad är skillnaden mellan en hund och vår fyraåring?

Det går att upptäcka och konstatera hur många gånger som helst – barn är så olika. Vi hade Puck, en 6-månaders terrier på besök i veckan. När Leia var mindre satte hon sig tätt intill vilken hund som helst och klappade storögd i timmar. Det var Leia och hunden i tyst samförstånd. När Zack som nu är fyra år träffar en hund bryter kaoset löst. De är exakt likadana, men är helt utan samförstånd. De triggar istället varandras mindre roliga sidor.

En terrier är antingen av eller på, överenergisk eller toktrött… som vår son. De älskar båda att krypa upp i knät, gosa och kramas tills det börjar bli nästan våldsamt och göra ont. Lika väl kan både Zack och terriern snurra runt runt med sig själva en timme eller två om vi andra sitter still i närheten. Båda kräver gnälligt skugga, hänger en i hasorna, får trotsanfall och vägrar sluta reta marsvinen, kryper upp i mammas/mattes säng mitt i natten, vägrar sova tills de stupar och däckar till slut i flera timmar. Zack petar Puck på nosen om och om igen när han inte har något bättre för sig och Puck rusar in bland Zacks fötter så att han snubblar och blir livrädd när det går. Och helst ska man inte fya dem, utan hellre ignorera dem när de är jobbiga och uppmuntra dem när de gör något bra. Det blir lätt kaotiskt. Och ja, de är jordens gulligaste också.

20120720-212832.jpg

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i barn, fyraåring, uppfostran. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s