Värderingsövning för att stärka en grupp

20120811-202928.jpg
Var och en skriver ned något som man tror att de andra inte vet om en själv på en lapp. Lapparna läggs i en hög som alla drar en lapp slumpmässigt ur. Varje lapp läses upp högt för hela gruppen, som tillsammans ska gissa vem lappen tillhör. Det kan bli både skratt och gråt i samtalen kring varje lapp beroende på relationerna i gruppen.

Jag deltog i den här övningen på jobbet och uppskattade den kanske inte helt just där och då. Jag gillar inte att tvingas till att nödvändigtvis ha för nära relation med mina arbetskamrater. De jag jobbar med måste inte bli mina bästa vänner. Privat och personlig är inte fullt samma sak även om respekt och förtroende kan ingå i båda. Jag tycker att jag har god förståelse för det som övningen verkligen är bra för – att skapa förståelse för att alla kommer från olika bakgrund, ibland har ett okänt bagage och därför förstår och tolkar saker olika. Var och en blir själva tvungna att tänka efter vad de andra kanske inte vet och gruppen får lära sig att det finns mycket man inte vet om andra som är av betydelse för hur vi tolkar varandra. Det är också ett forum för alla att få stå i centrum, vara i fokus, i lika lång stund var. Jag kan tänka mig att det är en övning som många klasser i olika årskurser kan ha glädje av.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i dialog/kommunikation, eq, verktyg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s