Boktips till en liten Vilding

Vi har läst Vem?-böckerna i minst två år nu. De tar tydligen aldrig slut. Vi läser också, precis samma favoritböcker som syrrorna hade, om Gruffalon, Alfons, Nicke Nyfiken och om Aston som samlar sina stenar. Barbapappa lämnade vår nu fyraåring bakom sig för ett tag sedan däremot och nu letade jag på Barnens Bokklubb efter något nytt som kan passa just honom.

Han har ofantligt livlig fantasi. Han lever sig in i en egen värld av hinder och krokodiler och power boostar som låter mycket, flygande blå drakar och andra obeskrivliga varelser. Jag tänker att en småbarnsfantasy skulle passa bra, men kommer inte på någon sådan. Böckerna för fyraåringar handlar ofta om att snickra, om fordon eller om prinsessor ser det ut som. Finns det någon bok för fyraåringar om en magisk fantasivärld? Någon som Till Vildingarnas Land? Jag har en liten Vilding.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i fyraåring och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Boktips till en liten Vilding

  1. Alexander har också läst syskonens böcker, har knappt fått några egna. Det har varit mycket Kråke, Alfons, Nicke Nyfiken och lite Astrid Lindgren. Han gillar också Myror i djungeln, Myror i skogen (eller vad de nu heter) så fler liknande böcker borde vi ha. Nu senast köpte vi Bockarna Bruse på badhuset, http://bokhora.se/2012/bockarna-bruse-pa-badhuset/, och den är poppis. Annars är det Lego Star Wars boken som vi läser, men jag tycker själv den är urtrist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s