Män känner män känner män

Jag har under hela mitt vuxna liv – ända från 90-talet – irriterat mig på att LEGO endast satsar på att intressera den manliga halvan av barnbefolkningen. Genom paketering könsbestämmer de LEGO – världens roligaste leksak. De lyckas inte! Det är så roligt både att bygga superfint efter instruktioner och att bygga galet kreativt fritt, att många flickor accepterar grävskopor, flygplan och bensinmackar. Men var är skolorna, sjukhusen, parkerna med statyerna och allt annat i staden som inte främst befolkas av män i den verkliga världen? När LEGO satsar på tjejer som målgrupp blir det istället rosa hårsalonger med namnsatta flicklegogubbar. Det finns en mörk actionspäckad hylla, och en rosa gullig. När försäljningen inte uppnår samma nivå som piratskeppen skriver man antagligen av satsningen med att tjejer vill inte köpa LEGO.

No wonder…

20121012-193617.jpg

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Detta inlägg publicerades i genus. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Män känner män känner män

  1. Pingback: Att leka med lego, som flicka och som vuxen | Kristina Alexandersons blogg

  2. Vad ska man säga? Hur snävt kan man se innan ögonen går i kors?

  3. Johan skriver:

    Jobbar i en butik som säljer Lego och jag kan ju säga att Lego Friends, som det nya ”tjejlegot” heter, säljer rent löjligt bra. Enda anledningen till att Friends inte kapat åt sig samtliga tio tätplatser på försäljningstopplistan är förmodligen att Lego haft, och fortfarande har, enorma problem att leverera det Friends som efterfrågas. Så ”tjejlegot” är här för att stanna.

  4. malinstroman skriver:

    Jag tror dig. Det finns inga valalternativ. Föräldrar vill ju att deras barn ska leka med lego och rosa funkar fint för många. Och gör det inte det från början, kommer föräldrar och vänner hjälpa tjejen på traven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s