Det finns modiga prinsessor

Vi var som sagt på Disney Worlds alla parker 6 dagar i sträck. Vi gjorde allt vi hann som innebar under två timmars väntetid. Det var väldigt mycket som det var mer än två timmars köer för, men vi hann ändå en del. Swiss Family Treehouse, The Magic Carpets of Aladdin, Jungle Cruise, Splash Mountain, Big Thunder Mountain Railroad, Tom Sawyer Island, Haunted Mansion, Stitch’s Great Escape, Monsters Inc. Laugh Floor, Muppet Vision 3D, Star Tours, It’s Tough to be a Bug, Kilimanjaro Safaris, Forest Exploration Trail, Expedition Everest, Dinosaur, Tricera Top Spin, Kali River Rapids, Maharajah Jungle Trek, China, Norway och Germany.

Men ingen i hela familjen hade en tanke på att gå in på Voyage of Little Mermaid. Vi konstaterade att om nu nioåriga Leia hade varit fem år hade vi aldrig kunnat åka från Disney utan att hon, likt många andra flickor, hade fått den perfekta prinsesslooken och Ariel var alltid hennes favorit. Men det vet vi ju allihop att på Voyage of Little Mermaid händer det inget spännande. Det kommer inte vara en under havet upplevelse med fart och spänning – trots att filmen har många lite läskiga och dramatiska inslag. Det är förstås en glättig musikal som vi inte ens vill pröva – den är ju för småbarn.

voyage-of-the-little-mermaid-00

Men Kalle Kanin och Småkrypsliv åker vi och där är det galet drag med vattenstup och 4D effekter. Även StarTour och Dinosaur är för läskiga för fyraåringen så vi får vänta utanför och till Toy Storyturen är det så lång väntekö så det går bara inte att testa den vindlande berg-och-dalbanan där man samtidigt skjuter på figurer runt omkring en.

Princessaktiviteter är genomgående helt utan action och Dinosaurietemat är för läskigt för fyraåringar. Tur att det är ordning och reda så att man inte behöver undra.

Ändå har en fyraårig liten tjej fått allt om bakfoten – iförd fullfjädrad Arielstass ställer hon sig i kön bland alla andra Jedi-aspiranter, drar över en brun kåpa, fäller ut lasersvärdet och slåss modigt mot urläskige Darth Maul. Heja lilla tjejen.

P1000262(1)

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i fyraåring, genus, kategoriserande retorik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s