Pinnsamlartypen

Vi har en bit att gå till dagis, ibland kan det gå lite långsamt, men andra morgnar går det fortare. När femåriga Zack kommer ihåg trädet som har fallit över stigen i skogen får han fart och vi nästan springer tillsbild vi kommer dit. Han stannar och säger bekymrat ‘Nu blir det svårt, det finns så många att välja mellan‘. Pinnar. Det är så roligt varje gång man inser att alla de där barnböckerna som handlar om något specifikt faktiskt handlar om det för att det är något många barn pysslar med. Pinnar t ex.

Två bra pinnböcker vi har läst många gånger utan att förstå att pinnsamlarna är ett existerande släkte är Oscars pinnar. Vi har hittat den ultimata pinnplatsen under vår yttertrappa.

Det börjar med att Oscar hittar en pinne. Den pinnen får sova i Oscars säng. Men nu hittar han två mysiga pinnar till. Plötsligt har Oscar en pinne + två pinnar, det vill säga en liten pinnsamling faktiskt. Oscar samlar och högen växer. Pinnarna måste flytta ut i sandlådan. De blir bara fler och fler. Alla hjälper till – utom mamma och pappa. Men tänk om någon tar dem? Nu måste Oscar hitta den ultimata pinnplatsen.

och underbara Astons stenar.

Astons mamma och pappa tycker till slut att det är lite väl trångt hemma med alla stenar. De beslutar sig för att visa Aston och stenarna en plats som stenarna kanske kommer att trivas på, som de kanske till och med kan tänka sig att åka på semester till? Det visar sig vara en perfekt strand där det redan finns många stenar som har det bra i vattnet och i sanden, här vill Astons stenar verkligen bo!
Men vad är det där? En pinne! En alldeles ensam pinne bland alla stenarna? Stackars lilla ensamma pinnen…

astons_stenar

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i barn, femåring, kul att göra och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s