Fredagsmys istället för dataspel

Pappa mus läser en godnattsaga för sin son, en saga om prins Collin och hans vänner som blir tillfångatagna av den elaka drottning Venestra som har nästlat sig in i slottet genom att trollbinda kung Andon.  Med hjälp av magi förtrollar de sig till möss för att kunna ta sig ut och där börjar vårt äventyr genom kloaker, fängelsehålor och slottets kök. Varje deltagare väljer en karaktär som alla har olika styrkor och varje rum fylls av monster i form av kackerlackor, råttor och spindlar som vi attackerar med tärningar. Mice and Mystics är som ett rollspel i lättformat. Med sex ostbitar i säcken levlar man upp sin karaktär genom nya krafter och ju längre spelet går desto starkare motståndare får vi.

Vår femåring som spelar mycket konsollspel har inga problem att förstå spelmekaniken, men blir lite rastlös när vi måste läsa igenom regler, välja bland många kort och läsa vidare i historien i varje rum. Det hade varit fint med en spelledare som kan reglerna sedan tidigare så hade det gått fort nog. I början har han svårt att förstå att ingen är sämre eller sist i spelet utan att det är vi tillsammans mot monstren, men efter några omgångar börjar han inse att just hans karaktär alltid kommer att träffa monstren bäst med sin pilbåge, även om han skjuter sist i ordningen av oss runt bordet.

Tioåriga Leia tycker det är spännande och själv älskar jag mus- och slottstemat som känns som en rolig variation till explotionerna i rätt hetsiga Sky Landers och Rayman. Vi spelar ofta konsollspelen tillsammans när vi har fredagsmys, men det är ändå en helt annan gemenskap och ett lugnare tempo med ett brädspel.

Det kommer dock att ta ett tag innan vi vet om vi klarar oss, för spelet står kvar uppställt på landet. Vi har just tagit oss igenom Miz Maggies kök där katten jagade oss och är nu tillbaka nere i källaren.

mice and mysticsMer om brädspel med barnen

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i barnappar och spel, familj, femåring, kul att göra och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s