Hur stimulerande var Kapten Zoom egentligen…

Sist jag flög över Atlanten läste jag Kalle Linds Proggiga Barnböcker. Den var väldigt rolig. Jag skrattade bitvis så att jag skakade i min ensamhet mitt bland många andra på planet. Jag såg min uppväxt passera revy badandes i halv galenskap. Född 1973 med ett medieintag av inte helt realistisk socialrealism. Lite för mycket sådan. Eller snarare lite för lite.

I slutet av boken kommer vi in på SVT’s barnutbud. Det fanns ju bara en kanal, så det var inte så mycket att välja mellan. Bara att oskyldigt äta i sig sångglada Ville, Valle och Viktor utan fundering på hur allmängiltig samhällsvisualiseringen var. (Dessutom har mitt minne helt suddat ut att de var samma som Kapten Zoom och Björne.)Ville+Valle+och+Viktor+VilleValleViktor

Kapten Zoom har alla jag känner som är födda någon gång på 70-talet sett. Galaxer i mina braxor! Alla minns bajsbassängen på reningsverket. Stark scen. Eller så såg vi den väldigt många gånger… I Proggiga Barnböcker fick jag för första gången förstå att det bara spelades in 5 avsnitt! De måste ha spelats om och om och om igen, år ut och år in.

Idag står vi inför motsatt problem – det är ju så mycket att välja mellan! Hur ska vi kunna välja och hur ska vi kunna välja varierat? Jag tänker nog ändå att vad jag än väljer måste resultatet bli mer stimulerande än att se samma 5 avsnitt av Kapten Zoom från att man är 3 år tills man är 8. Och inte så väldigt mycket mer än så. Den som är fokuserad och har stark drivkraft kan tydligen numera lära sig vad som helst.

Holländska Amira lärde sig sjunga genom tutorials på Youtube…

 

 

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i online är real life, verktyg och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s