Alla pratar om skolan

Alla tycker om skolan just nu. Det är så lätt, för alla har ju gått i den. Det gör lite ont dock när människor utan barn och utan vänner i lärarkåren med hög och myndig röst tycker till om dess gammalmodighet och om hur den bara trycker in kunskapsenheter. Föräldrar, lärare och politiker är som jag upplever det, de som är minst kritiska även om det ibland, och mer frustrerande ibland inte, finns stor vilja till förbättring.

Jag är och har alltid varit stor kritiker av synen på inlärning, men riktigt så som klassrummen såg ut för 10 eller 20 år sedan – så är det inte alls idag. Den som basunerar ut att ‘Det har inte hänt någonting’, har fel. Barnen arbetar i team med frågeställningar att lösa gemensamt från första klass. Det går att göra ännu mer och ännu bättre, men det finns mycket bra struktur att bygga på.

Jag håller med Mats på bloggen Skola 2.0 om att det vore fint att lyfta det som är bra att bygga vidare på. Tanken på att allt måste rivas för att helt bytas ut och byggas upp från grunden är inte peppande för varken lärare, elever, föräldrar eller politiker och kan bli ett omöjligt hinder som får många att lägga ner ambitionerna helt. Det kan bli svårt att rekrytera 90 000 helt nya lärare med helt nytt mindset OCH erfarenhet. Det kan vara lättare och snabbare att bygga på det som finns.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i skola och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Alla pratar om skolan

  1. Ping: När Lärarhögskolan goes Hyper Island | Pip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s