Hoppas den engagerade tonårstjejens mamma är stolt

Det satt två 16åriga tjejer bakom mig på bussen genom Bromma häromdagen. Det var lite sent och den ena tjejen förklarade att det var för att hon hade varit på ett SSU-möte för första gången.

– Vad fick ni göra då?, undrade kompisen.
– Vi målade plakat och pratade och så, det var något om samtycke…
– Var det kul då?
– Ja, det var jättekul, jag vill gå dit igen, men det kostar 20 kronor, jag tror inte mamma kommer vilja att jag är med. Inte för pengarna eller så, men jag tror inte hon gillar politik och så.

Det var väldigt nära att jag vände mig om och förklarade för henne att hennes mamma måste vara väldigt stolt om hon har en 16årig dotter som vill delta i en partiöverskridande protest för att kvinnor inte ska kunna tvingas till sex. Oavsett vad den här mamman har för politisk åsikt och oavsett om hon tror att samtycke till sex är den enda rätta vägen till kvinnors valfrihet eller inte, så skulle jag vara överlycklig om jag var hon, över att min dotter vill något och engagerar sig i sin egen sak. Å vad jag hoppas att hon är stolt.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i bestämma, föräldrar, ställningstaganden, uppfostran, utbildning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s