Ett par timmar i veckan med sina barn på Internet

De allra flesta föräldrar kör sina barn till tennis eller fotboll eller dans. Hela lördagar går åt till att hänga vid fotbollsplanen i långdragna matchupplägg. Ibland är det härligt att få komma ut redan vid åttatiden en helgmorgon, men när det är snöblandat regn är det mindre kul, men man gör det ändå. Men på nätet är det många som aldrig gör någonting med sina barn. Många föräldrar jag pratar med vill absolut inte spendera en minut online i onödan. Trots att deras barn är där flera timmar om dagen. Många frågar om det är ok att följa sina barn på Instagram.

Kanske att vi ska tänka oss att lägga lite tid på våra barns internetaktiviteter. Om det nu är ett av de största intressen de har – Instagram, Spotifylistor, MovieStarPlanet eller Minecraft. En grej jag alltid gillade med Stardoll var att mammor var välkomna. Ett community utan killar med virtuella karaktärer och kläder som lek gick att dela med sina föräldrar utan att tycka att det var pinsamt eller fel. Och det var en hel hög med föräldrar som uppskattade leken och själva tyckte det var roligt att möbler rum och styla sin docka. Det mesta är ju spännande om man bara ger sig in i leken.

Jag instagrammar och följer självklart mina döttrar och deras närmaste vänner. Vi får något gemensamt att prata om. De visar mig kontot @smokenboo, en amerikans bulldogkennel som bara postar de sötaste bulldogvalpar man kan föreställa sig, eller magiska animatörer som @rachelryle. Jag visar dem @cheeserland s bilder när hon är i en hot sprint spot i Japan varifrån Spirited Away har hämtat inspiration till sina miljöer.  Jag sätter mig bredvid tioåringen och kollar de fina dockorna hon gör i Stardoll – hon blir glad över att jag kollar på de vad hon gör. Jag kollar tolvåringens otroliga Sims- och Minecraftmiljöer och vi spelar hennes Spotifylistor i köket när vi vill ha hennes sällskap. Det funkar. Jag känner mig trygg med vad de gör på nätet än så länge. Jag hoppas att de känner att jag bryr mig om dem och ser dem. Det känns rimligt att jag ska lägga en timme här och där på det de gör och där de är flera timmar om dagen.

smokenboo

Tidigare post om Barn på Internet
Om hur jag tänkte när min 10-åring skulle öppna Instagramkonto

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i familj, föräldrar, kul att göra, online är real life, uppfostran och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s