Barnkalas med djurtema för 6-åring

Med lite mindre kalas än hela klassen, utan kanske så där en tre kompisar från dagis, en utanför dagis och så kusinen, blir det inte bara lättare att se till att alla faktiskt har kul och inte gråter, det går att göra roliga lekar och pyssel också. Lekar och pyssel ska också vara mycket lättare än vad man kanske tror är roligt. De tröttnar snabbt om det är för svårt och tar för lång tid när de är kalasspeedade.

>> Spelkort. Alla gäster får ett kort med olika djur om halsen när de kommer, det ska allteftersom vi leker fyllas med stickers med olika djur på, ingen tävling dock, alla belönas med stickers i varje lek, annars blir det gråt.

>> Vem har djuret?: barnen sitter i ring på golvet, en får börja i mitten (hen ska vara t ex orm), en lekledare presenterar grodan (eller annat mindre mjukisdjur som kan bli uppätet av ormen), alla blundar och lutar sig framåt i ringen medan leklekaren lägger djuret i händerna bakom ryggen på någon av barnen, ormen ska gissa bakom vems rygg grodan är. Varje barn får vara i mitten var sin gång och belönas med sticker när de hittar grodan.

>> Quizz: förbered lika många kluriga frågor med djurtema som det finns barn så att alla får en fråga var och kan belönas med sticker. Ex. Säg ett djur som börjar på mmmm? och Dricker elefanten med snabeln eller munnen? Djurfrågorna kan också matchas till de djur som respektive barn har på kortet.

>> Tårtdags. Jag har gjort tårta i massor av år till barnen. De mindre tycker de är fina, men de äter nästan aldrig någonting. Godistårta var mer uppskattat. En frigolitbit i mitten och massor av godis som sätts på plats med tandpetare.

tarta

>> Häng upp kex i tunna snören och belöna med stickers när varje barn har lyckats äta upp sitt kex. Mycket svårare än vad det ser ut, men kexen måste hänga lite högt.

kex

>> Irrglasögon. Barnen sätter på sig irrglasögon gjorda av pappersmuggar och snören. Lekledaren slänger ut gröna grodor spritt över hela golvet. Det är jättesvårt för barnen att hitta och väldigt roligt att inte kunna se ordentligt. Belöna med stickers

P1010634>> Skattjakt. Gruppen får en ritad karta. Det är ca 5 stopp/stationer på inte alltför stort område. Vid varje stopp hittar de en lapp med tips om var nästa stopp är + en pusselbit av en bild. Efter de 5 stoppen har de samlat alla pusselbitar och kan lägga ihop kartan till skattgömman som är riktigt nära där de är för att inte alla ska rusa ut och hälften inte hinner med och blir ledsna.P1010647

Och så såpbubblor i godispåsarna så att de går ut en stund och blåser bubblor tillsammans. Med lite musik utomhus blir såpbubblandet till lite dans och sedan är 2 timmar kalastid klart.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i kul att göra, lek och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Barnkalas med djurtema för 6-åring

  1. Marie skriver:

    Tack!! Min dotter fyller 6år i december, vill bjuda 7-8 kompisar, ca hälften från förskolan och resten från förskoleklassen. Tema: djur!
    Vilken lycka när jag hittade din sida! Du får ursäkta mig men jag kommer att sno dina förslag rakt av. 😀
    //Marie

  2. Evelyn skriver:

    Vilka toppen idéer! Ska testa en del av dessa inför tjejens djurtema kalas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s