Konst kan vara teknik

I veckan fick jag en rundvisning på Tekniska Museet av programansvarig Linda Sandberg. Vi gick igenom spännande Megaminds och vidare till En skruvad värld. Och där i slutet av mängder med fina miniatyrer går utställningen över i konst. Det är någonting med miniatyrer som lockar många konstnärer. Den filosof/konstnär/skulptör som sedan tidigare har naglat sig fast i mitt minne är Willard Wigan som i sitt TedTalk förklarar att ‘nothing doesn’t exist’ med en fantastiskt personlig historia kring varför han göra miniatyrer som bara går att se med mikroskop.

tekniska

Och i slutet av miniatyrkonstavdelningen ramlade vi till slut in i en avdelning där elever på Nyckelviksskolan har fått tolka olika bilder från organismer sedda genom mikroskop. Det här är den typ av pedagogik jag älskar. Har man inte lockats av alla olika sorters miniatyrer hittills, får man en sista chans att genom otroligt vackra konstverk, bli nyfiken på vad ursprunget faktiskt är, bara genom ren skönhet som väcker nyfikenhet. Det är en pedagogik som för oss baklänges in i ett ämne som annars kan vara svårt att ta sig in i. En väldigt fin utställning helt enkelt.


tekniska2
tekniska3 tekniskamuseet

 

Annonser

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. Consulting in concept and product strategy and development - creative solutions - girls’ gaming and social media behavior - gamification - virtual shopping - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i konst, lärande, museum, pedagogik, teknik, utställning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s