Fjortonåringen är förbi youtubers

Vad tycker ni om Thomas Sekelius frågade jag fjortonåringen. Thomas, för den som inte vet vem han är, är en youtuber som uttrycker sig med lite modiga och okonventionella signaler för att vara ung kille. Det är ingen revolution  med killar med smink men det kan trots allt ännu hissas eller dissas hej vilt.

– Jag bryr mig inte, kollar inte så mycket på sådant där. Alltså det är ju mest de som är typ två år yngre som kollar mycket på youtubers.

Jag undrade ändå vad hon tycker men hon kunde inte distansiera sig mer. Dessa youtubers har hon lämnat bakom sig. Jag undrade hur det kom sig.

– De som är yngre har ju mycket mer tid och kan kolla hur mycket som helst. Och så är det mest de som gillar deras humor och så.

Men de flesta av youtubers är ju äldre undrade jag. De är ju gymnasieelever eller vuxna som gör och pratar om sådant de vill och gillar . Therese Lindgren t ex berättar ju ofta om sin utbrändhet, om sina vuxenproblem. Innehållet är ju inte riktat till tolvåringar egentligen.

– Vi har ju våra egna problem att ta tag i.

Sedan var samtalet slut. Swisch iväg ut genom dörren.

För två år sedan gick det inte att slita denna tjej från Pewdiepie. Det är eoner sedan i utvecklingstid. Nu är det musik och poddar som gäller. Ikväll är Silvana på Grönan. Det största som kan hända just nu.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i 12åring, tonåring och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s