Sprit är det normala

Hur länge har den här kulturen funnits? Att alla dricker sprit när de är fjorton, och sedan mer och mer? Att det är det enda sättet att ha kul tillsammans? Att baksmälla är det normala dagen efter en fest? Att det inte finns någon läxa att lära sig utan att väldigt mycket sprit är det normala?

Varför pratar vi aldrig om att mycket inte är samma sak som lite? Att den roliga upplevelsen slutar tragiskt för så många? Att det leder så många fel?

Jag hade önskat att jag som tonåring hade fått lära mig att vara rolig och modig och glad utan, men träffar fortfarande män i min ålder som hävdar att den som inte dricker sprit är tråkig. Kultur ändras inte alltid så lätt.

sprit

En tjejs berättelse om sprit på svtplay

 

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i kategoriserande retorik, ställningstaganden, tonåring och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s