Ingen Fred och Ginger i alla fall

La La Land har redan slagit rekord i flest Golden Globes och är ikväll nominerad till hela 14 Oscars. I och med det blev eftermiddagen på Rigoletto en liten besvikelse. När man går och ser en dans- och musikfilm vill man ju se en dans- och musikfilm. Och inte en film som låtsas vara en dans- och musikfilm. Scenografi, kostym och story är toppen, men varför använda två skådespelare som med nöd och näppe kan sjunga och dansa i en film som handlar om hur hårt det är för skådespelare och musiker i Hollywood att komma fram? När det finns sådana enorma unga talanger? Och det så sällan görs musikaler med dans i.

La La Land kopierar de gamla dansfilmerna men låter två skådespelare försöka axla hela filmen med att vara söta och trevliga. Oförskämt mot alla som jobbar vansinnigt hårt och är så talangfulla. De blir liksom bestulna på att få nutida inspiration och förebilder och istället en bild av att det går att fuska sig dit.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i kompetens, kultur och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s