Specialistkompetens för att förstå gymansieantagningarna

Undrar om de med flit ändrade betygssystemet till att bli så svårbegripligt att föräldrar inte ska kunna lägga sig i alls. Jag kan omöjligt hitta information och förstå den om hur betygen på intagningsprover till bild och form-linjen viktas med de ‘vanliga’ betygen. Det finns ingen information om vad i proverna som betygsätts varför barnen inte har en aning om vad de ska fokusera eller satsa på. Det går inte heller att uttyda säkert om den 20e mars var slutgiltig inlämning eller om det också ska ske den 20e maj och det är svårt att veta hur mycket eller lite betygskraven skiftar mellan olika år på olika skolor.

En tidigare superförälder på skolan har vänligen sammanställt en graf över vilka linjeval som kan eller inte kan leda till vilka påföljande universitetsval, och vilka ämnen eleverna behöver komplettera med för att bli behöriga. Det behövs många fler översikter och grafer av den sorten för att jag och mina barn ska förstå vad det är som gäller. Det känns mycket märkligt. Skolan är ju i sig en pedagogisk institution som har blivit fullkomligt obegriplig.

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i föräldrar, tonåring, utbildning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s