Jenter, SKAM:s små- eller snarare storasyskon

Något som kanske inte har framkommit så tydligt är att norska Julie Andem, manusförfattaren till SKAM, har testat den berättarstil och det tilltal jentersom känns så unikt och karaktäristiskt i en tidigare norsk otroligt framgångsrik långkörare. Det finns ett SKAM fast för säg elva-, tolvåringar!!! Och nu ligger fyra av åtta säsonger av föregångaren Jenter ute på Barnkanalen, inte ett avsnitt i taget som numera känns helt omöjligt att äta sig igenom en serie på, utan massor av avsnitt.

Och de har mens och gör bort sig och de vuxna är nästan lika skruvade som i Skam, om än mer närvarande, och varje avsnitt handlar om någonting som känns helt viktigt att fundera över om man är elva år… eller förälder till en elvaåring.

Och allt är på norsk.

jenter2

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i 12åring och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s