Milstolpen niornas avslutning

Niornas avslutning. Alla som vill får uppträda på scenen. Många gör det. Några är väldigt duktiga pianister, sångare, gitarrister. Andra är mer amatörer. Jag kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt. Avslutningen blir väldigt lång och inte helt underhållande två timmar igenom.  Å andra sidan är det en klar signal om att man inte måste vara bäst för att få våga testa att stå på en scen, att det inte är blodigt allvar utan mest på kul.

Rektorn delar ut stipendier länge länge. Bästa betyg, enastående i matematik, fördjupad i alla samhällsämnen, medfödd konstnärlig talang osv osv. Elevrådsordföranden lämnar över med traditionellt tal om elevernas framtida lycka och framgång. Friends kompisstödjare tackas av.  Deras föräldrar måste vara glödande stolta. Det är ändå något, att ens barn belönas för att vara bäst i skolan.

Slutet är arrangerat av fyra tjejer som sjunger en vers och sedan, utan lärarnas kännedom, överraskar med att ha fått alla niorna att sluta upp på scenen och tillsammans sjunga i en gemensam final.

Jag är rörd. De är otroligt kreativa och modiga och duktiga allihop. Inte alls meningslöst rebelliska som jag var. Och bäst är att bland alla enastående elever som har presterat så mycket, glänser den kille som tar emot stipendium för bästa vän på skolan mest. Han ger störst avtryck på hela tillställningen och senare i köket hos oss samma eftermiddag är alla kompisarna överens om att han verkligen förtjänade utmärkelsen.

Enda anledningen till att hon inte trivdes här var att hon var fjorton. Nu är både hon och jag glada över en ny tid, gymnasiet. Jag tror att vi båda har nått en milstolpe.

skolan

Annonser

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. Consulting in concept and product strategy and development - creative solutions - girls’ gaming and social media behavior - gamification - virtual shopping - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i barn, skola och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s