Övar att skriva med nioåringen

Vår konstant spelande nioåring kämpar på med att skriva och läsa. Precis som sina syskon tidigare håller han pennan helt galet och jobbar fortfarande, efter flera års övning, på att ha ett rimligt grepp för att kunna forma läsbara bokstäver. Vi har äntligen kommit till en punkt då jag inte längre behöver påminna om ‘uppifrån och ner’ och ‘tydliga mellanrum mellan varje ord’, men ännu flyger bokstäverna omkring utan att fästa vid linjerna och stor bokstav och punkt verkar nästan omöjligt att få till, vilket gör det rätt svårt både att läsa och för honom att skriva en längre text. Så vi övar kortare texter.

Han gillar fakta och djur. Vi läser korta fakta och frågor i Mixat-appen, barnkanalen.se:s startsida som app. Den är främst tänkt att ge barn koll på läget, men eftersom han är intresserad av det mesta som står i appen, använder vi den nu för att skriva korta meningar utifrån. – Var det någonting som var extra intressant, frågar jag honom. Och han skriver ner en mening eller två om någonting han gillade. Igår blev det

Positiv laddning högst upp och negativ

åska

 laddning längst ner. När det åskar är det så. Om du står bredvid ett åskmoln har det formen a

v ett städ.’ (ok, inte helt rätt stavat då, men med bokstäver på linjen) och ‘I Australien finns det en rosa sjö.’. 

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i läsning, verktyg och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s