Skånetips: Se inspelningen av Sommarlov 

För några veckor sedan var jag i Malmö och promenerade ut till Scaniabadet, typ en kvart från centralstationen, för att se inspelningen av Sommarlov. Mest nyfiken var jag på hur de underhåller hela publiken, vid det tillfället främst bestående av åttaåringar efter handuppräckning, emellan själva sändningarna – då när den som ser på tv får se någon tecknad serie eller så. Vad gör de med den unga publiken i pauserna?

Jag är förstås partisk i och med att jag jobbar på Barnkanalen och så var vädret helt magiskt denna morgon, men för mig var varenda minut en toppenupplevelse, allra mest tack vare en ung kille som likt Mora Träsk, på egen hand engagerar och aktiverar dessa hundratals barn emellan de totalt 20 minuterna sändning. Vilken mästarpedagog!!! 

Ett besök på Sommarlovsinspelningen (kolla upp plats, tid och artister här) innebär charader med hela publiken, ramsor, lekar och så förstås det viktigaste – kunskap i att bli en planetskötare. Om jag vore i Skåne under sommaren skulle alla barnen få hänga med dit, oavsett ålder. 

De vuxna struntar i klimatfrågan 

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i kul att göra, lek och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s