Att göra med barn i Stockholm – bilburet

En vän frågade på Facebook efter tips att göra med barn i Stockholm när man har bil för en dag.

Siggesta gård på Värmdö var det mest frekventa svaret. Jag har inte varit där men det verkar vara äventyrsbanor av olika slag för ca 100 kr per person, öppet alla dagar om året.

Kärsön, mellan Brommaplan och Drottningholm, var också en favorit. Det är min favorithelgaktivitet sedan flera år tillbaka. Vi kör halva fresbeegolfbanan genom trollsk skog, badar om det går, spelar lite basket, barnen klättrar på klätterväggen och kan spela fotboll eller volleyboll. Sedan äter vi pannkakor och strömming med potatismos på Brostugan. Vi spelar lite uteschack men det finns minigolf och kajak om man vill också. 
Drottningholms slott är ju fint att ta båt till från Stadshuskajen också, men det tar lite tid och med bil är det ju bara några minuter från Brommaplan. Picknick och klätter och spring i labyrinterna är allt som behövs för en härlig dag. Nästan bäst tidig höst, men det går att svalka fötterna i fontänerna. 

Hagaparken är min egen tveklösa favorit sedan 44 år tillbaka. Om man inte bor i Vasastan är nog bil enklast, men parkeringen kan vara trång en fin dag. Är det dåligt väder är fjärilshuset en höjdare och annars är picknick på stora ängen framför koppartälten, gärna med egen drake att flyga, fint. Och så ett besök i skogen vid slottsruinen. Tyvärr får man inte gå ner i den längre dock. 

Den blå lagunen på Ekerö är en otippad badupplevelse i en nedlagd grustäkt. Turkosblått klart vatten och långgrunt funkar fint för små badare som inte gillar klippor och svart vatten t ex.  
Fresbeegolf På Kärsön i höstas. Långt där borta syns korgen vi siktar på.

Annonser

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. Consulting in concept and product strategy and development - creative solutions - girls’ gaming and social media behavior - gamification - virtual shopping - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i kul att göra och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s