När slutet är för sorgligt för högläsning

”Men så kan det inte vara”, sa hon. ”Hennes stjärna har inte slocknat.” ”Vad menar du?” Sa Andy. ”Titta mot himlen så ser du fyra stjärnor lysa. Eller hur?” sa mamma. Andy nickade när han såg de fyra stjärnorna i skymningen. ”Så är det här hos oss, att de vi älskar i livet lyser för oss som stjärnor. Den dag en stjärna slocknar vet vi att den personen kommer för att stanna.” 

Sedan var jag tvungen att säga till nioåringen att jag måste sluta läsa, trots att det vara var fem sidor kvar på Kampen mot Samaael. Det vara bara för sorgligt. Jag klarar inte av att läsa om barn som dör, som får träffa sina döda föräldrar för att inte få stanna, utan som återgår till livet och den alldeles nyss förväntat döda vännen Isabel. 

Nästa dag tyckte jag det var dags att läsa ut boken ändå och försökte igen med klar röst – ”Men jag vill vara med er” snyftade Andy. ”Och det kommer du alltid att vara. Du är stjärnan på vår himmel och vi är vinden mot din kind.”

Ja nej det var kört igen. Vi fick turas om att läsa det sista kapitlet för att jag inte klarade mer än två meningar i taget utan att börja gråta. 

Kampen mot Samaael är en fin saga om barns framdrömda djur som göms undan på en ö och om kampen mot mardrömsdjuren, men slutet funkar inte för högläsning med den här blödiga mamman. 

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s