Att hantera alkoholistföräldrar

Det är alltid svårt att veta hur man ska bemöta och hantera människor med alkoholproblem. Förväntan är att de inte erkänner det för sig själva och därmed ska bli väldigt arga och förolämpade om man skulle nämna problemet, kanske t o m straffa den som anklagar med motanklagelser och avståndstagande. 

Hur svårt är det då inte för lärare på förskolor och skolor som utan att kunna bevisa det, ändå har på känn att ett barns hemmiljö inte är så trygg och stabil som den skulle kunna vara, som vi förväntar oss att den ska vara. Ändå är den myndighetsrollen egentligen enkel och tydlig att agera utifrån, bara man vet vad man som pedagog får och inte får och bör göra. 

Uppskattningsvis fyra elever i varje skolklass lever i en familj där någon har ett risk- eller missbruksproblem. Men orosanmälningar från förskolor är få. Därför startades ett projekt i Stockholm för att hjälpa förskolepersonal att stötta de här barnen och familjerna. 

Låter som ett bra och förhoppningsvis givande projekt.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fyra-elever-i-varje-skolklass-tros-leva-nara-nagon-med-missbruksproblem

Om malinstroman

Head of SVT Interactive Children, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Det här inlägget postades i familj, föräldrar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s