Aeronauten Amelia var egentligen en Henry

Anledningen till att Coxwell inte får äran i Amazons film Aeronauts, är att de vill nå en bred publik. Efter många många år av övervägande manliga hjältar har äntligen Superwoman, Captain Marvel och Rey fått övertyga om att det finns en dubbelt så stor publik för actionfilmer. De pratar om en modern publik, men egentligen menar de större.

Intressant ny vändning i historieberättandet, en vi inte sett så ofta förut. När regissören Tom Harper berättar historien om vetenskapsmannen James Glaisher, byter han ut hans ballongförare Henry Coxwell till en kvinnlig fiktiv huvudkaraktär. Amelia Wrent får framställa den megaheroiska Coxwells bedrift att på 11 000 meters höjd klättra upp på luftballongens topp med bara händerna för att slå upp den igenfrusna ventil som lät dem sjunka till marken.

Som åttaåring var prinsessan Leia den häftigaste som fanns. Idag är jag glad att hon fick upprättelse i äldre version – så att hon kan fortsätta vara lika häftig, den första var en riktigt vek förebild egentligen. Det ska bli spännande att se hur de som växer upp med en annan uppsättning berättelser, ibland förvanskade, kommer att se på världen.

Refinery29 om hur historien skrivits om

Om malinstroman

Head of SVT Kids Online, ex VP of Product at Stardoll, experience from programming chat bots and educational and poetic MOO's. Balancing life between online matters and my 3 kids, their development, school, lives and future. concept and product strategy - agile development - creative solutions - girls’ gaming - gamification - growing organizations - management - digital and creative education.
Detta inlägg publicerades i genus och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s