Om…

… jag hade fortsatt som tidigare och jobba dag och natt, hade jag inte bloggat och inte träffat så många spännande människor. Jag hade inte haft tid att leva online på det sätt som är så givande. Med tiden har mitt gamla intresse för pedagogik, utbildning, sociala media och digitala format återhämtat sig. Jag försöker balansera min energi mellan den spännande utvecklingen online med mina 3 barn, deras problem, liv, skola och framtid. Allt som oftast kommer förstås kunskapen från många års jobb med barn och online-utveckling till pass och ger ett bredare perspektiv på min lilla Brommatillvaro.

En gång för låt säga över 15 år sedan, hade jag ett företag tillsammans med fyra kollegor som hette Pip – Pedagogisk idé och Produktion. Vi skapade undervisningsmöjligheter i textbaserade virtuella världar, sk MOOar – ett chatdialogfönster där också världen beskrivs och interageras med i text, och ett webbfönster där man kan ladda upp vilka dokument man vill till respektive rum eller objekt.

Vi byggde en värld av poesi – Poemoo. Alla vägar, dörrar och objekt beskrevs av känd poesi och sen var vem som helst som var inne i världen välkommen att skriva vidare på världen med egna poem. Det är fortfarande lite för hög tröskel för att det ska bli rusning till MOOarna, men du förstår ju själv möjligheterna för t ex språkundervisning… och mycket annat.

Jag återvänder ditåt med de ämnen som kommer att landa på den här bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s